torstai 28. helmikuuta 2013

Värittäen

Tässä Zentanglessa mm. Jester, Cellu, Knightsbridge, Knight's Branch (Knightsbridge variation), Pokeroot, Echoism jne. 

Musta tussi Sakura Pigma Micron 01. Väritetty tämä on vesivärikynillä, joita tussien lisäksi myös näkee suositeltavan monissa lähteissä.

Olen selaillut tänään kirjoja, jotka sain. Ne ovat täynnä hienoja malleja ja piirroksia siitä, miten kuviot tehdään, millaisia variaatioita niistä voikaan keksiä ja miten niitä voi värittää, varjostaa jne. Kaiken yllä leijuu yksi ajatus: "Pyri yksinkertaisuuteen, älä korjaa (kumita), älä rajoitu valmiisiin vaihtoehtoihin."

Kirjoja


Tänään postista tupsahti kasapäin lukemista eli siis tarkemmin ottaen opiskeltavaa! Nyt on Zentangle kirjasia yhteensä 12 kappaletta. 8 niistä näitä virallisia numerojärjestyksessä ilmestyviä päivityskirjasia ja neljä muuta ihanaa opusta täynnä malleja, vinkkejä, värejä jne. Ehtiiköhän tässä piirtämään ollenkaan, kun on niin paljon lukemista?

How to draw?

Kuvassa pikapikaa piirrettyjä kuvioita malliksi paperin kulmaan. Ei siis mitään taidonnäytteitä.

Hyviä vinkkejä helpompiin piirtämisratkaisuihin löytyy How to draw... ? osiosta esim. TanglePatterns.com alkusivun alalaidasta. Kun etsii kunkin kuvan tekstistä kohdan, jossa kerrotaan kuka on tehnyt kyseisen kuvion piirrosmallin, löytyy 1-6 vaihekuvaa, joiden avulla kuvio syntyy helpoiten.

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Etsy Shopista Zentangleja

Esimerkkikuva tältä myyjältä

Tekisikö mieli saada kotiin jotain Zentangle kuvioitua - muutakin, kuin itse tekemiä piirroksia? Ellet innostu itse kuvittamaan t-paitoja, mukeja jne. niin Etsy Shopista voi tilata kaikenlaista kivaa omaan harrastukseen liittyvää kätevästi kotiin.Miten olisi kahvimukin lisäksi vaikkapa oma Zentangle-postilaatikko?


Huhtikuu

Hmm! Nyt kävi niin, että en malttanutkaan odotella kuukautta jatkaakseni kalenterin tekoa. Voi olla että toukokuu tulee huomenna - voi olla, että kestää pari kuukautta. En uskalla varmaksi sanoa. Ajattelin, että näiden tanglejuttujen kanssa annan kaiken tulla vapaasti, kun on tullakseen ja kuten on tullakseen.

Tässä siis jo HUHTIKUU. Toivottavasti silloin on jo paljon valoa, väriä ja lämpöä.
Strircles, Warble, Printemps, Pop-Cloud, Dragonair

tiistai 26. helmikuuta 2013

Päivän tangle

Tänään syntyi yksi zentangle piirros

Kuvioina: Fescu ja Florez, sekä variaatioita Black Box, Tortuca ja Squares kuvioista.

Kalenterin kansi

Kansikuva ei nyt jotenkin istu. En saanut siitä sellaista, kuin ajattelin, mutta saa kelvata, kun on pakko kelvata. Ennen tammikuuta ei ole enää yhtään tyhjää sivua, enkä halua päälle liimata uuttakaan.
Ajattelin tuossa, että mikä estää tekemästä kalenteria valmiiksi vaikka heti, jos intoa riittää - siis ihan koko vuodeksikin kerralla. Tämä lienee pätee lähinnä näihin kuukausikalentereihin. Päiväkohtaiset voi sitten tehdä, kuten alunperin ajateltiin, eli yksi/päivä vauhtia. Kukin saa päättää itse, onko aikaa ja halua tehdä omassa tahdissaan kalenterin valmiiksi etuajassa, vai haluaako tehdä sen 1/kk vauhdilla, kuten alussa oli puhe.

Tällä hetkellä mukana kalenteria tekemässä ovat:

Td'A

Ray

Harakka

Millin Vakka

Korppi

Jag på Ekholmen

maanantai 25. helmikuuta 2013

Maaliskuu

Niinhän se meni, että muka piti käyttää enemmän aikaa maaliskuun kalenterin tekemiseen, mutta kun aloitin sen piirtämisen - se vaan tuli! Miten sitä aikaa olisi saanut käytettyä enemmän, kun kynä ei suostunut pysähtymään kuin niissä kohdin, jossa piti antaa värin välillä kuivahtaa?! Eihän "luovuutta" estääkään saisi, joten tässä se nyt sitten jo on. Maaliskuun kalenterini.
Aloitin samalla myös kalenterin kansilehden suunnittelua jo, kun joku mainitsi sellaista tekevänsä, eikä minun ollut tullut mieleenkään sellainen ennen tuota vihjettä. Siispä seuraavaksi kannen kimppuun...

Helmikuu

Kalenterihaasteen toinen kuukausi vuorossa, eli Helmikuun kalenteri on nyt valmis. Näin tarkemmin ajatellen, olisi pitänyt käyttää vähän enemmän aikaa ja olla huolellisempi näiden kuvioiden kanssa, mutta ehkä maltan tästä eteenpäin, ajan kanssa tehdä vähän tarkempaa jälkeä. Onneksi on vielä neljä päivää aikaa tehdä maaliskuun kalenteri, jos yrittäisi saada sen valmiiksi ennen kuun vaihdetta.

ps. THE Z -DAY tarkoittaa päivää, jonka jälkeen mikään ei enää ole ollut kuin ennen, eli kun törmäsin Rayn aiemmassa blogissa Zentangle -ideaan! 

Ze olikin zellainen koukku, että ziinä ollaan ja pyzytään!


sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Viikkokalenteri 2

On jälleen aika viikkokalenterikuvan (2).

En jätä tätä pois ohjelmasta, vaikka kuukausikalenterihaaste lähtikin käyntiin. Piirrän siis edelleen (tai ainakin pyrin siihen) joka viikko yhden kuvan omaan viikkokalenteriini pääasiassa näin viikonloppuisin. Tällä kertaa mukana hitunen värejäkin.

Kuvioita: Nightbridge (ruutuja), Beadlines (pallonaruja), Puf (6 "kukkakuviota"),
sekä joitain lähinnä kai doodlekuvioiksi laskettavia kuvia alareunassa.

Kaikki kuviothan eivät ole automaattisesti laskettavissa Zentangle -kuvioiksi. Esim. mitkään kukka- yms. kasvifiguret eivät ole zentangleja. Zentanglen tarkoitus on olla yksinkertainen, lähinnä samaa toistava kuvio, jossa ei tarvitse ajatella, eikä suunnitella yhtään mitään sitä piirtäessään. Lisää Zentanglen periaatteeista voit lukea virallisilta nettisivuilta.

Tangle Guide 2013 Edition

TANGLEPATTERNS.COM TANGLE GUIDE
2013 EDITION
Niille, jotka eivät jaksa omaa arkistoa alkaa värkkäämään pelastus löytyy jälleen TangleGuide sivustolta. Sinulla on oltava luottokortti ja paypal -tili. Jos tiliä ei vielä ole, mutta kortti löytyy, voit avata paypal tilin tilausta tehdessäsi.

Klikkaa siis itsesi TangleGuide sivulle http://tanglepatterns.com/book-reviews/tanglepatterns-com-tangle-guide

Tiedosto on eBook.pdf muodossa, eli kun olet seurannut sivun ohjeita ja maksanut 12$ maksun (tänään oli 9,50€) sinulle avautuu linkki (linkki löytyy tarvittaessa myös sähköpostiisi tulleesta varmennuksesta), josta voit käydä lataamassa itsellesi kyseisen Tangle Guide kirjasen (23 sivua). Itse tulostin kirjan itselleni kaksipuolisena tulosteena, joten A4-paperia kului 12 kpl.

HUOMAA, että tässä kirjassa ei ole kaikkia virallisia Zentangle kuvioita valmiina. On vain valkoiset laatikot ja nimet niiden alla. Tämä siitä syystä, että alkuperäisiä kuvoita ei ole kenenkään lupa kopioida muiden käyttöön. Täten jokainen voi itse halutessaan piirtää näihin ruutuihin viralliset (official Zentangle patterns) Zentangle kuviot. Minä löysin äkkilaskemalta 56 kpl tyhjiä ruutuja.

Tämä tarkoittaa, että kirjassa on (30 kpl ruutuja/sivu) yhteensä 510 ruutua, joista 26 on aakkosruutua, neljä tyhjää lopussa ja 56 kpl virallisia valkoisia zentangle-laatikoita. Kun nämä vähennetään kokonaisruutumäärästä saadaan tulokseksi 424 kpl muita malleja.

Arkistointia

Minulla on nyt jo niin hallitsematon kaaos näitä tanglemalleja ja valmiita kuvia, joista hakea inspiraatioita, että meinaan hukkua niihin, eikä enää oikein tahdo aina löytää mitä hakee.
Eipä hätää! Tanglepatterns sivustolta löytyi kiva vinkki mallikuvien arkistointiin. Vaikka minulle on tulossa kaikki kirjat, joita tähän mennessä on painettu, niin ennen kuin niistä löytää haluamansa mallin (kun nimiä ei voi millään vielä kaikille muistaa), menee siihen ihan liian paljon etsimisaikaa.

Siispä teen arkiston mallikuville. Kaikkein kätevintä olisi tietysti ollut A6-kokoinen pikkuvihko, jossa on ruudut. Minulla ei nyt niin pientä tähän hätään ollut, joten nappasin A5-kokoisen vihkon, johon mahtuu 15 mallia/sivu. (6x6 ruutua/malli).

Ensin tähän menee tietysti vähän aikaa, sillä valmiita, virallisia mallejakin on jo varmaan pari sataa ja kuinka paljon lienee niitä epävirallisia (TanglePatterns sivuillakin jo yli 500). Mutta, kun kerran on alkutyön tehnyt, ei tarvitse enää myöhemmin kuin lisätä uudet tulokkaat perään.

Tammikuu

Tammikuun kalenterini valmistui juuri. Periaatteessa tässä on nyt sekaisin ihan kaikkea mahdollista. Ei siis mikään selkeä zentangleruutu, vaan vaikutteita sieltä, sun täältä.

(Käytän tätä kuvaa nyt tuossa sivupalkissakin haasteen esittelykuvana, kunnes ehdin tekemään ihan oman sitä varten). Klikkaamalla sivupalkin kuvaa, pääsee aina suoraan haastepostaukseen. Näin ei tarvitse kahlata lävitse muita mahdollisia postauksiani, löytääkseen haasteviestin.



Ray tuossa väläytteli, että jos ehtisi/jaksaisi tehdä vaikka joka päivälle oman pienen ruutunsa - ja miksi ei?! Niinhän se on tarkoitus alkuperäisessä, valmiissakin zentanglekalenterissa. Siispä tuumasta toimeen jos vain aika sallii - ja jos ei, niin ei kai se niin vaarallista ole jos jokin päivä jää väliin. Siihen sitten kirjoitetaan, että oli muuta puuhaa! :)

Voi olla, että otan haasteen vastaan ja aloitan tästä päivästä. Teen sitten alkuvuoden (tai zentangle-vuoteni alusta) päivät sitä mukaa, kun aikaa löytyy... Katsotaan, miten äijän käy! Minullahan on jo menossa zentangle -viikkokuva, jonka piirrän kalenteriin aina jokaisen viikon lopulla. Viime viikolla tein ihan ensimmäisen, koska silloin tämä tangleeraushulluus lähti käyntiin ja tänään, vähän myöhemmin on toisen kuvan postauksen aika.

lauantai 23. helmikuuta 2013

Kalenterihaaste 2013

Hei!

Haastan JUURI SINUT kanssani tekemään vuoden 2013 kalenteria. Voit suunnitella kalenterisi vapaasti zentanglena, zenspiraation keinoin (omin kuvioin), tai vaikkapa zendoodlena. Tärkeintä on, että teet jokaisesta kuukaudesta oman "seinäkalenterin", jossa ovat siis perinteiset viikkorivit ja kaikki kuukauden päivät (ruutuina) näkyvillä. Jos tykkäät tulostaa ja käyttää kalenteria ihan oikeastikin, niin jätä vähän kirjoitustilaa jokaiselle päivälle! Kalenteri on tarkoitus siis piirtää itse alusta loppuun. Ei siis tällä kertaa digitaalisia versioita muutoin kuin lopputuloksena muille näytettäväksi.

Voit tehdä kalenterista vapaasti sen kokoisen kuin itse haluat. Vaikkapa A4 kokoisen seinäkalenterin tai pikkuruisen luonnosvihkoon sopivan version. Ihan kuten parhaaksi näet. Kuva tässä postauksessa ei ole mitenkään suuntaa-antava. Voit kuvittaa kalenterin kuten haluat ja niin paljon kuin haluat. Voit tehdä kalenterin sivuista mustavalkoisen tussityön tai värittää sen niin kirjavasti kuin ikinä mielesi tekee. Pääasia, että tulet mukaan ja postaat työsi muidenkin nähtäväksi.

Nyt ensin kiirehditään ja tehdään pois alta jo mennyt tammikuu. Helmikuukin on kovasti jo loppumaan päin, niin senkin voisimme pakertaa ennen kuin aloitamma kuukausitahdilla maaliskuusta eteenpäin. Jos haluat kuukauden käyttöösi heti kuun alusta, tee maaliskuun kalenterisi jo ennen tämän kuun loppua. Samoin voit sitten menetellä seuraavienkin kuukausien kohdalla. 

EDIT: Tarkennusta asiaan Rayn pyynnöstä!! Tarkoitus oli siis, että teemme 12 kalenteria (kuukausinäkymä) vuoden aikana! Mutta - jos jollain riittää aikaa  ja/tai innostusta, niin voi toki tehdä kalenteria vaikka päivänäkymin yhden joka päivälle!

Olisi kiva käydä katselemassa töitänne, joten jos haluat, voit käydä vinkkaamassa blogissani, milloin uusi kuukausi on nähtävillä.

Lisään tähän listaa, ketkä ovat ilmoittautuneet mukaan kalenteria tekemään:

Td'A

Ray

Harakka

Millin Vakka

Korppi

Jag på Ekholmen

Seitti


Sain inspiraation Millin Vakassa olleesta varjostusharjoituksesta ja kun näin vielä jossain jonkin toisenlaisen seittityön (jonka url-osoitteen ikävä kyllä hukkasin), niin pakkohan sitä oli alkaa värkätä omaakin seittiä. Tykkään muutenkin tästä kuviosta hurjan paljon. Olen piirrellyt vähän sinne tänne tässä viikon aikana tätä hepmee kuviotakin ihan vaan huvin vuoksi.

Kansioon

Tulostamani A4-kokoiset mallipiirrokset ja omatekemät isot piirustuslehtiötyöt olen kerännyt kansioon. Nyt värkkäsin päädyn tietoliuskaan vähän piirrosta mukaan. Koska jostain ihme syystä (jota ei "erkkikään" ymmärrä), kirjoitin Zentangle sanaan t -kirjaimen ajatuksissani väärinpäin, päätin jättääkin sen niin.


perjantai 22. helmikuuta 2013

Käärmeen vuosi

Maailmalla liikkuu zentangle viikkohaaste, jossa tällä kertaa on aiheena The Year of The Snake - Käärmeen vuosi. Aihe on ajankohtainen, sillä ihan vähän aikaa sitten Kiinalaisen horoskoopin mukaan alkoi juuri Käärmeen vuosi.

Tämän inspiroimana, vaikken viralliseen haasteeseen aiokaan osallistua, tänään syntyi oma Käärmeen vuosi tangleni.



torstai 21. helmikuuta 2013

Tattimetsällä

Tänään kokeilin täyttää valmiita kuvioita. Yksi hyvä ja helppo kohde on esim. tatit ym. sienet. Tällä kertaa piirros on valokuvattu. Skannailenkin sen ehkä talteen myöhemmin, koska tämä on piirretty vain ihan pienelle, n. 5x5 cm pahvin palalle.


Stressipiirtelyä


Piirrosten laadusta huomaa, että ollaan vähemmän vakaita näinä päivinä. Alussa maltoin todella paneutua jokaiseen piirrokseen, mutta nyt tuntuu, että oma stressaantuminen aiheuttaa sen, että piirroksista tulee hutiloituja ja mitensattuu tehdyn näköisiä. Alemman olen piirtänyt kokonaan ilman lyijykynällä tehtyä pohjatyötä.

Levoton olo näkyy jäljessä selvästi. Ehkä pitäisi pitää tauko, mutta toisaalta - eikös tämän pitänyt olla juuri rentouttava ja tasapainottava harjoitusmuoto?!

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Synttärikortissa

Pikaisesti kyhätty kaupasta ostetun synttärikortin lisukkeeksi tänään aamutuimaan. Kuvasta on poistettu vähän henk.koht. tietoja.

Tangle Patterns

LOVE
Ilta on keskittymisen aikaa. Eilen ennen nukkumaan menoa isompaan luonnoslehtiöön ilmestyi tällainen harjoitelma.


Olen yrittänyt etsiä myös näitä kuvioiden virallisia nimiä. Yksi sellainen hyvä lähde löytyy TanglePatterns.com blogista.

Täysi lista kuvioista löytyy tältä sivulta!

tiistai 19. helmikuuta 2013

Alitajunnan tuotos

Pitkän puhelun aikana syntynyt

Harjoittelua

Tänään on lähinnä harjoiteltu kuvioita ja harmiteltu "ei-niin-vakaata" kättä. Ohuiden, suorien viivojen vetäminen vapaalla kädellä ei vaan onnistu - ei vaikka tekisi mitä! Tämä alla oleva ensimmäinen väriäkin saanut harjoitus on piirretty töissä tänään kalenterin sivuun.


Iloitsen siitä, että olen löytänyt tällaisen uuden innostavan jutun. On parempi, etten ala vaatimaan itseltäni enempää, kuin voin onnistua. On hyvin helppo menettää ilo, jos mukavasta harrastuksesta tulee pakkosuorittamista.

Alla oleva otos on yllä olevan muistiinpanokirjasen ensilehdelle tänään tehdystä piirroksesta.

ps. Tilauksessa on hurja määrä zen-kirjoja: Zentangle Basics, Zentangle 2-8, Alpha Tangle, Joy of Zentangle, Totally Tangled ja Time to Tangle With Color

Luonnoslehtiö

Eilisillan viimeinen työ: Uuden Scetch bookin ensimmäisen sivun kuvittaminen. Tämän kanssa meni puoleen yöhön ennen kuin maltoin lopettaa ja jättää viimeistelyn tälle aamulle.



maanantai 18. helmikuuta 2013

Zendala Dare #45

My first real Zendala ever

Linking: Bright Owl - Zendala Dare #45

Tarvikkeita


En ole (ainakaan vielä) antanut mieliteolle periksi ja lähtenyt tilaamaan virallista zentanglepakettia. Tänään poikkesin kuitenkin kirjakaupassa ja hommasin muutaman tussin (Micron kyniä näkyy olevan myös virallisissakin paketeissa) ja yhden lyijykynän ja kumin. Sopivaa lyijykynää en ole koskaan oikein osannut valita. Mikähän olisi tällaiseen luonnosteluun parhaiten soveltuva kynä?

Lisäksi ostin muutaman erilaisen (vähän aiheeseen sopivankin) vihkon ja lehtiön, jonne voi luonnostella piirroksia. Kyselin samalla kirjakaupantädiltä, josko hän tietäisi onko suomeksi jo ilmestynyt yhtään teosta aiheesta, mutta ainakaan hän ei tiennyt koko touhusta yhtään mitään.

Harlequin zentangle

Tämä piti ottaa töihin mukaan ja viimeistellä se lounastauolla. Samalla löysin sellaisen fontin, jota kotikoneella ei ollutkaan, mutta työkoneelle olin sen jostain napannut.

Innostuin fontista niin, että piirsin nimen ihan itse (muut tekstit lisätty photoshopissa oikealla fontilla) ja tein siitä sitten nk. käyntikortin.

 


sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Zensotkuja liukuhihnalta

Siini tuossa jossain kommentissa kertoi olevansa myös kovasti innoissaan tästä Zentangle -jutusta. Hänellä taitaa olla kuitenkin vähän tarkempi  seula mitä laittaa muille näytille, sillä jos häneltä syntyy niitä samaan tahtiin kuin minulta tällä hetkellä, niin suurin osa taitaa päätyä vain omaksi iloksi?! Itselläni on ainoastaan yksi sellainen ruutuharjoitelma, jossa kokeilin ohjeen mukaan sellaista palapelin näköistä kuviota, eli joka ei ole valmis zentangle piirros.

Tässä päivän aikana oli taas "ihan PAKKO" ottaa kynä käteen...
Jos joku on hulluna vaikkapa skräppäykseen tai ATC-kortteiluun, niin minä taisin juuri löytää lajini, josta pitää nk. "leikekirjaa" tai työkansiota.

Homemade Zentangle Calendar

Tänä aamuna on ehtinyt jo tapahtua vaikka mitä. Valtaisan zenblogi- ja Pinterest -kierroksen jälkeen päädyin aloittamaan nk. Zen-kalenterin teon. Ihan oikean Zen-kalenterin voisi tilata täältä, mutta minä päätin hyödyntää jo olemassaolevan viikkokalenterini tyhjää muistiinpanoruutua. Joka viikolle olisi tarkoitus tehdä yksi harjoitus, joka jää sitten kalenteriin muistoksi tulevillekin vuosille.

Koska kalenterissa on suuret kierteet, en lähtenyt yrittämään skannausta (EDIT: skannasin lopulta kuitenkin!!)

Tässä tämän aamupäivän luonnos:
 Koko kalenterisivu:



lauantai 16. helmikuuta 2013

Zentangle of Night

Ennen ei päässyt nukkumaan, ennen kuin sain tämän valmiiksi. On tässä touhussa jotain todella koukuttavaa. Ennen pitkään vakituisesti vierailevat varmaan huomaavat, että minulle on jo muodostunut ihan oma pikku "tavaramerkkikin" näihin piirroksiin. Se, kuten muuten tämän blogin perustaminenkin, on niitä hassuja alitajunnan juttuja, joita ei kannata kyseenalaistaa ja joita yleensä kannattaa kuunnella tarkasti.
Tämä on ensimmäinen kokonaan lyijykynähahmotelman päälle tussilla tehty työ.

Zendala

Tänään näyttää olevan tulvivan päivityksen päivä. Hyvin saattaa käydä niin, että saamme jälleen puolen vuoden hengähdystauon ennen seuraavaa rupeamaa - tai sitten innostun tästä uudesta piirustusleikistä niin, että näitä ilmestyy tänne tasaista tahtia lisääkin.

Tässä tulee nyt ensimmäinen piirtämäni zendala (zen-mandala).

Näillä piirroksilla ei ole välttämättä mitään tekemistä ihan oikeiden, oikeaoppisten zentanglekuvien kanssa. Minä teen niitä juttuja, joista itselle tulee "oikea" olo.

Jänis Käärmeen vuonna


JÄNIS
Pehmeä, lämmin ja hellä ovat ominaisuuksia, jotka kuvaavat Jänistä. Salaperäinen, loistava isäntä ja juhlien järjestäjä, Jänis haluaa olla järjestelyiden keskellä. Jänis on joskus ylivarovainen ja saattaa olla hiukan tylsä. Se on myös yksi onnekkaimmista kaikista kiinalaisen eläinradan eläimistä.
Myönteiset piirteet: Tahdikas, älykäs, huolehtiva, rehellinen
Kielteiset piirteet: Pikkutarkka, salamyhkäinen, etäisyyttä ottava, konfliktin arka
Sanonta: ”Minä vetäydyn

KÄÄRMEEN VUOSI 2013
Lohikäärmeen vuoden loppuessa useimmat Jänikset voivat huokaista helpotuksesta! Vuoden kiivas tahti on ollut epämiellyttävä ja vaikea monille Jäniksille. Vuoden 2012 viimeisille kuukausille puhkevat iloiset sosiaaliset tilaisuudet tarjoavat iloista ja hauskaa taukoa useimmille.
Käärmeen vuosi tuo paljon positiivista muutosta Jäniksen tilanteeseen, ollen vauhdiltaan paljon selkeämpi ja rakentavampi. Tämä sopii Jänikselle oikein hyvin.

Työn ja uran osa-alueella, hänen yrittäjän taitonsa ja järkähtämättömyytensä ovat suurena apuna. Huhti-, touko- ja heinäkuu, mutta myös lokakuu tarjoavat mielenkiintoisia ja jännittäviä työtarjouksia. Jänis voi vaihtaa työpaikkaa tai uraa tai hänelle voidaan tarjota ylenemismahdollisuutta. Nykyinen työnkuva voi muuttua hiukan, joka piristää häntä ja hän voi osoittaa työnantajalle joustavuutta ja lahjakkuutta. Itsenäisesti työskenteleville Käärmeen vuosi tuo kiinteitä projekteja ja paljon huomiota.

Juhlat ja muut sosiaaliset tilanteet ovat keskeisessä asemassa Jänikselle vuoden 2013 aikana, josta hän suuresti nauttii. Maalis-, elo- ja syyskuu ovat aktiivisimmat ajankohdat ja hänen läsnäoloaan kaivataan tuolloin erityisesti. Varoituksen sana vuodelle 2013 – huhuja ja juoruja saattaa ilmaantua, joka voi teettää Jänikselle paljon ongelmia. Hänen tulee olla valppaana, eikä saa toimillaan aiheuttaa hankaluuksia, sillä nämä voivat kasvaa hyvin ongelmallisiksi.

Rahallisesti vuosi on suotuisa Jäniksen merkissä syntyneille. Tämä voi liittyä heidän edistymiseensä työssä tai se voi olla jokin muu ansio tai lahja. Käyttäen omaa intuitiotaan, heidän tulee käyttää rahaa varovasti, jättää lainat ottamatta ja investoida järkevästi. Matkustelu pariin otteeseen vuoden aikana ei ole pahitteeksi Jänikselle!

Käärmeen vuosi tulee olemaan hyvä vuosi Jänikselle auttaen häntä pääsemään tavoitteisiinsa ja toimimaan järkevästi hyvien ideoiden suhteen tai työurallaan ja raha-asioissa.

Paras aika05:00 – 07:00
Vuodenaika ja kuukausKevät, maaliskuu
SynnyinkiviAquamarin
Vertailukohta läntisessä eläinradassaKalat
NapaisuusYin
VäritVihreä, turkoosi

Lähde: http://www.horoskooppi.co

First Zentangles

Zentangle piirrokset tuntuvat hurjan mielenkiintoiselta tavalta piirtää ja keskittyä. Oli ihan pakko kokeilla kun aikani kurkistelin toisten tekemiä upeita kuvioyhdistelmiä. Taito ja mielikuvitus ei riitä kovin pitkälle, mutta ehkä tässäkin harjoitus tekee mestarin - ehkä-!

Kaiken lisäksi nämä työt pitäisi tehdä tussilla, mutta minä käytin alla ensimmäisessä lyijykynää ja piirsin sitten vahvennukset mustalla pehmeällä värikynällä. Totesin heti kättelyssä, että väärät on välineet. Seuraavaksi kerraksi hankin teräväkärkisen mustan tussin. Mustemmiksi kuvan mustat sain 1. työssä skannauksen jälkeisellä photoshop terävöinnillä ja säädöillä. Alemmassa kukka-aiheisen piirroksen piirsin kokonaan suoraan mustalla Staedtler ball 432 M kynällä - kirjekuoren kulmaan, josta valokuvasin sen ja siirsin sitten photoshopiin ja oikeaan kokoon.